İş Hayatında Verimlilik Nasıl Artış Gösterir?

İş Hayatında Verimlilik Nasıl Artış Gösterir?

Günümüzde sektör farkı olmaksızın bir işte aranan çalışan olmak oldukça zor gözükmektedir. Şirketlerin çoğu alım yaparken dil, etkin bilgisayar ve program kullanımı gibi pek çok şart koymaktadır. Hedef belirledikten sonra çalışmak istediğimiz alana yönelik donanımlar kazanmak öncelikli ödevimizdir. Peki herhangi bir firmada işe girdikten sonra kendimizi geliştirmeye nasıl devam ederiz ve iş hayatında verimlilik nasıl artar buyrun beraber bakalım..

Bu noktada bizi motive edecek olan düşünce öncelikle çalıştığımız yere maksimum fayda sağlamak ve en iyi olmaktır. İnsan varoluşu gereği sınır tanımayan bir canlıdır bunu beynini en etkin ve verimli şekilde kullanarak sağlamaktadır. Bunu her insanın farklı yapıda olduğunu göz önüne alacak olursak kendimizi tanıyarak yapabiliriz. Çalışırken en yüksek dikkat seviyesinde olabilmek için öncelikle diğer tüm ikinci işleri bir kenara bırakarak beynimizi sadece önümüzdeki işe odaklamalıyız. Bunu yapabilmek sanıldığı kadar kolay değildir. Öncelikle küçük büyük demeden gün içinde yaptığımız her iş için aynı önemi göstererek bu alışkanlığı kazanabiliriz bunun yanında kitap okumak en etkin dikkat toplama şeklidir. Bu sebeple belli bir zaman dilimini mutlaka okumaya ayırmalıyız.

connecting-people-1024×551
iş hayatında verimlilik artışını etkileyen birden fazla faktör bulunur

Dikkat toplamanın en ön sıradaki iki koşulu gevşeme ve odaklanmadır. Bu iki kavram hakkında yapılan araştırmalar sonucunda meditasyon, bilinçli nefes alışverişi, klasik müzik, satranç, su doku, puzzle, bulmaca, zihinsel imajinasyon ve zihinsel canlandırma kesinlikle gelişmelerine büyük katkı sağlamaktadır. Bir diğer maddede doğru yardımcıları seçmektir. Çünkü unutulmamalıdır ki insanı diğer canlılardan ayıran özelliklerinden biride araç gereç kullanabilmesidir. Her işte yapısına göre kullanılan yardımcı araç gereçler farklıdır bu bir sandalye yada bir makine olabilir. Basit gibi gözükse de kişi kendi için en uygun ve rahat olanı seçerse verimliliğini belirgin şekilde artıracaktır.

Ve son olarak neyi ne zaman ve nasıl yapacağına karar vermesi daha geniş bir ifadeyle zamanını yönetebilmesi oldukça önemlidir. Örnek verecek olursak ne kadar süre dikkatini muhafaza edebildiğini belirleyerek düzenli molalar vermek, problemi çözmekte yada işi devam etmekte tıkanıldığında daha fazla zaman kaybetmek yerine bir sonraki gün yada saate bırakmak, çalışmanın bölünmesi veya dikkat dağılması söz konusu olacaksa çalışma ortamında bulunan diğer insanlara hayır diyebilmek… Hepsini birleştirecek olursak en temel etken kişinin kendini yeteri kadar tanıması ve bunun doğrultusunda hayatına yön vermesidir. Bu sayede hem iş hayatında verimlilik artışına ulaşmamız hem de kendimizi mümkün olan en son noktaya kadar zorlayarak gerçekleşmesi mümkün gibi görünmeyen hedeflere dahi ulaşabiliriz.

Anahtar kelimenizi girin